Fauna egyesület Blog: 2008. február

Fauna Egyesület klub hírei - 2008. február

MEGHÍVÓ

A MÚOSZ ÁLLATVÉDÕ SZAKOSZTÁLYA
tisztelettel meghívja az Újságíró Kollégákat és az Országos Állatvédelmi Szervezetek képviselõit az ÁLLATVÉDELEM ÚJ IRÁNYA c. sajtótájékoztatóra,
amelyet az állatvédelmi törvény megszületésének 10. évfordulója alkalmából
tartunk a MÚOSZ Székház (Bp., VI., Andrássy út 101.) Mikszáth-termében
2008. március 6-án, csütörtökön, 15 órakor.

Elõadók és témák:

1. KOVÁCS VIOLETTA állatvédelmi szakíró:
    Hogyan született meg az állatvédelmi törvény, és mi változott 10 év alatt
    megszólított szakértõ: Dr.

EU ketreces tilalom megerõsítve

Az Európai Bizottság 2008. január 10-én megerõsítette a kegyetlen hagyományos ketreces tojótyúktartás tilalmát, mely 2012-tõl lép érvénybe.

Az Európai Bizottság legújabb jelentése az 1999-es Tojótyúk Irányelvet vizsgálta felül, majd megállapította, hogy a hagyományos tojótyúkketrecek használatát az eredetileg tervezett 2012-es határidõig engedélyezzék továbbra is. A Bizottság döntése az egyetlen logikus következtetés, mely levonható egyrészt abból, hogy tudományos bizonyítékok szerint a tojótyúkok a ketrecben valóban szenvednek, másrészt abból, hogy a vásárlók elutasítják a kegyetlen állattartási rendszereket.

A Rügyek És Gyökerek Egyesület alapítója Magyarországon

A Rügyek és Gyökerek szervezet célja, hogy a gyerekeket és fiatalokat cselekvésre ösztönözze, és így lehetõséget adjon számukra, hogy a környezettudatos életmód alapjait tapasztalati úton sajátítsák el. A hálózatot Dr. Jane Goodall 1991-ben alapította Tanzániában, miután 30 évnyi csimpánzkutatás után arra jutott, hogy Földünket csak a fiatal nemzedék mentheti meg, ehhez azonban megfelelõ információt és képzést kell kapniuk, hogy ennek tudatában éljenek.

Utolsó hozzászólás

Pencz Levente üzente 16 éve

B. Boglárka küldte:
"Tegnap sikerült megszereznem életem egyik legnagyobb ajándékát! Hallhattam és láthattam a nagy etológust, a csimpánz kutatót, az ENSZ béke követét személyesen. Dr. Jane Goodall igazi koponya, szerény, idős asszony, óriási eredményekkel és kitartással.
Én olyan boldog vagyok!!! Ritkán mondok ilyet, de ez az élmény új erőt adott nekem. Elmondom az egyik üzenetét nektek is:
Ha azt hiszed, hogy az előtted lévők tönkretették és kizsákmányolták a Földet, akkor igazad van. De ha azt hiszed, hogy TE nem tehetsz semmit, akkor NINCS IGAZAD! Mert számít minden gondolat és mozdulat! Amit tegnap tettél, vagy ma teszel, az kihatással van a jövőre. Ha csak egyszer elgondolkodsz azon, hogy "mit teszek, hogy élek", és egyszer másképpen cselekszel, csak egyetlen napra, rájössz, hogy sokkal jobb ember is lehetnél! És ezt MINDENKINEK meg kell tennie! MOST!!!

Nem beszélek lyukat a hasatokba, ha kérdésetek van, szívesen válaszolok. De a természet és állatvédelem egy olyan világ, ami minden pillanatban hívja az embert, és meg kell érteni, hogy nem a pénz a lényeg! Hanem a szív és lélek, az ész összhangja. Mert egyetlen élőlény sem hozható vissza, ha végleg odaveszett. Az ember sem..."