Fauna egyesület: Fesztivál kisokos

Fesztivál kisokos

Mi a tojótyúk kampány célja, fő üzenete?

Mutassuk meg a politikai döntéshozóknak és az áruházláncok vezetőinek, hogy az európai állampolgárok, köztük a magyar emberek támogatják a hagyományos ketreces tojótyúktartás 2012-es tilalmát. Ezért fontos, hogy minél több támogatót, vagyis fotót gyűjtsünk össze.

Mit kell egy rendezvényen csinálni?

A standfelelős osztja le a feladatokat a jelentkezők között, ami totó kitöltése, segédkezés a fotók készítésénél, Fauna Hírlevél és más kiadványok terjesztése, aláírásgyűjtés. Fontos, hogy nyitott legyél a kommunikációra, mert emberekkel kell beszélgetni, meggyőzni őket és a segítségüket kérni. Ha nem tudsz vagy nem értesz valamit, kérdezd a standfelelőst vagy tapasztaltabb önkéntestársaidat.

Mit szolgáltat a Fauna az önkéntességért cserébe?

A megfelelő napokra, ahova jelentkezel, napi belépőjegyet adunk, emellett a szervezők biztosítanak nekünk sátorhelyet. A Fauna igény szerint útiköltségtérítést tud biztosítani korlátozott mértékben. Figyelem! Étkezést nem tudunk biztosítani és az értékeidre is magadnak kell ügyelned.

Mennyi időre lehet jelentkezni és mennyit szükséges önkénteskedni?

Bármilyen segítségnek örülünk, ezért ha csak egy napra tudsz jönni, az ugyanúgy számít nekünk, mintha több napra. Rád bízzuk, csak annyit kérünk, hogy egy-egy rendezvényen napi 4-5 óra önkéntes munkát vállalj, a fennmaradó idővel szabadon rendelkezel. A napi beosztást a standfelelős állítja össze, vele egyeztess. Általában délelőtt 11 óra körül kezdünk és akár este 8-9-ig nyitva vagyunk, amennyiben vannak érdeklődők.

Milyen rendezvényekre lehet jelentkezni?

Az alábbi Google kalendáriumban könnyen áttekintheted, hogy mikor hova megyünk, és kik jelentkeztek már, hol van még hely. Jelentkezni lehet a standfelelősnél és a fauna@fauna.hu e-mail címen.

A Fauna gyűjt adományokat?

Nem. Ezeken a rendezvényeken a Fauna nem gyűjt adományokat, mert az itt megforduló közönséget fel akarja világosítani, be akarja vonni az aktív állatvédelmi cselekvésbe és kéri a kampány támogatását önkéntes munkával. Adománygyűjtésre más módszereket használunk, pl. a Fauna Hírlevél célzott terjesztése, célzott e-mailezés, stb.

Ki nyilatkozik a sajtónak, a médiának?

A rendezvényeken gyakran megfordulnak a sajtó munkatársai és interjút kérnek az egyes szervezetektől. A kampánycél elérése és a Fauna hitelessége szempontjából nem mindegy, hogy ki mit mond! Aki a Fauna nevében nyilatkozhat: a programigazgató, Pencz Levente, aki ha nincsen a helyszínen, telefonon mindig elérhető, ez a szám szabadon megadható: 06-20-5872-372; valamint a standfelelős. Ha a sajtó munkatársa téged talál meg, irányítsd őt kettejük közül valamelyikhez!

Mit akarunk elérni, mi a Fauna Egyesület küldetése?

A Fauna Egyesület 1989-ben alakult közhasznú szervezet, mely az élet tiszteletén alapuló társadalom kialakítása érdekében dolgozik. Akciókkal, az állatok és állatbarát emberek érdekeinek érvényesítésével és oktatással foglalkozik országszerte.

Címkék: fesztivál kisokos

Kommentáld!