Fauna egyesület: Rendezvények, ahol jól éreztétek magatokat (fórum)

Rendezvények, ahol jól éreztétek magatokat

Ezt a témát Kedves Gyerek indította 16 éve

Melyik olyan rendezvényre látogattatok el, amelyen a Fauna Egyesület is részt vett? Hogy éreztétek magatokat?

Hozzászólások eddig: 2

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Bi Be üzente 15 éve

Brüsszel - demonstráció a fókákért

Ez egy hosszabb "rendezménynek" mondható dolog volt mert 20 órát utaztunk oda és 20-t vissza. De megérte! :) (Ráadásul elég sok szabadidőnk volt tígy még a várost is megtudtuk nézni.)
Nekem minden esetre felejthetetlen élmény volt. Reggel 8 körül még semmi sem volt, nem utalt semmi arra, hogy az Európai Bizottság épülete előtt lesz vmi. Amikor 12 óra után vissza mentünk a helyszínre már állt a színpad, felfújták a hatalmas fókát, belga önkéntesek buzgón osztogatták a járókellőknek a szórólapokat, a külföldi csoportok meg várták a kezdést. Mindenki kapott polómatricát és sípot, mindenki a saját transzparensét vagy országa zászlaját markolta. Kb 2 óra körül kezdődött a rendezvény ahol 1500-an voltunk 11 országból. A ceremónia mester a belgiumi Gaia Egyesület elnöke volt aki végig adta a "hangulatot". Nyitó beszédében gyönyörűen beszélt - ha mindenki meghallgatná akkor nem lenne ember aki támogatja vagy közömbös maradna a fóka mészárlással szemben. Rám nagy hatást gyakorolt. A felszólalók közt voltak médiaszemélyiségek, politikusok és énekesek is. Volt egy belga énekesnő aki több dalt is elénekelt - angolul - és szintén felejthetetlen volt. Bár számomra az volt az egyik legfelejthetetlenebb pillanat amilkor az egyik percben még kiabálja a tömeg, hogy "Stop the killing, ban the trade!" és közben fújja a sípokat, hatalmas ricsajt csap és a másik percben már mindenki néma csendben áll a legyilkolt több millió fókáért. Egy hangot nem lehetett hallani. Eszméletlen élmény volt ez számomra, hogy igenis békésen is ki lehet fejezni a nem tetszésünket vmi iránt és felhívni a figyelmet vmilyen szörnyűséges dologra ami ellen tenni kell.
Röviden egy kis élmény beszámolóval fűszerezve remélem sikerült valamelyest átadni a demonstráció hangulatát. Csak ismételni tudom magam, hogy felejthetetlen élmény volt és bőven megérte a 2x20órás út. Csak remélni tudom, hogy egyszer itthon is sikerül hasonló békés de ütős, sok száz résztvevős demonstrációt csinálni amire felfigyelnek a megcélzott szervek és meg is értik a dolog fontosságát.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Majdnem minden rendezvényen ott voltam a Fauna Egyesülettel. Szinte minden fesztiválon a szervezőség segítségére is számíthattunk, amit ezúton is szeretném megköszönni nekik! Szerencsére úgy tapasztaltam, hogy a fesztiválozó emberek nyitottak az ilyen témákra. Remélem sikerült pár embert meggyőznünk, hogy egy kicsit tudatosabban éljenek. Én biztosan megyek jövőre is, remélem sokan csatlakoznak majd hozzám.

Válasz